Jak se starat o dřevěné prsteny: Praktické tipy a rady

Dřevěné prsteny jsou skvělým způsobem, jak nosit kousek přírody na vašem prstě. Jsou jedinečné, stylové a přidávají osobní dotek k jakékoliv výbavě.

Ale jak se o ně správně starat, aby vypadaly krásně i po letech používání? V tomto článku vám dáme několik praktických tipů a rad.

 

1. Pečlivě s nimi zacházejte

I přes to, že jsou naše dřevěné prsteny vyrobené z tvrdých a odolných dřevin a jsou dostatečně pevné pro běžné nošení, je důležité s nimi zacházet opatrně. Vždy mějte na paměti, že se jedná o umělecké dílo vytvořené z přírodních materiálů.

Naše prsteny jsou navíc ošetřeny speciálním lakem, který je chrání před poškrábáním a jemnými oděry. Avšak, pokud se i přesto na vašem prstenu objeví škrábance v laku, není důvod k panice. Lak je možné odstranit a nanést nový, aby prsten vypadal opět jako nový. Neváhejte nás kontaktovat a domluvíme se na detailech opravy.

 

2. Vyhněte se vodě a vlhkosti

Dřevo je přírodní materiál, který může absorbovat vodu a vlhkost. Naše dřevěné prsteny jsou sice upraveny voděodolným lakem, který zajišťuje jejich odolnost při běžném nošení, ale i tak byste se měli vyhnout nošení dřevěného prstenu při koupání, plavání, mytí nádobí nebo provádění jakékoliv činnosti, kde by mohl prsten přijít do styku s vodou. Dlouhodobý přímý kontakt s vodou není doporučený.

 

3. Čistěte ho jemně

Pokud potřebujete svůj dřevěný prsten vyčistit, použijte měkký suchý hadřík. Nikdy nepoužívejte agresivní čistící prostředky nebo chemikálie, které by mohly poškodit dřevo.

 

4. Obnovte lesk

S časem může dřevěný prsten ztratit svůj původní lesk. Pokud je poškozen pouze lak, je možné jej obnovit. Aplikujte malé množství přírodního vosku nebo oleje a jemně vyleštěte měkkým hadříkem. Neváhejte nás kontaktovat a domluvíme se na detailech případné opravy nebo profesionálního obnovení lesku.

 

5. Uchovávejte ho správně

Když svůj dřevěný prsten nenosíte, měli byste ho skladovat na suchém a bezpečném místě. Ideální je měkký pytlík nebo krabička na šperky, který chrání prsten před poškrábáním a prachem.

 

6. Vyhněte se extrémním teplotám

Dřevo může reagovat na extrémní teploty tím, že se rozšíří nebo smrští. Snažte se vyhnout nošení dřevěného prstenu v extrémním horku nebo chladu, a také ho uchovávejte mimo přímé slunce.

 

☝️ Vzpomeňte si, že dřevěné prsteny jsou umělecká díla vytvořená z přírodních materiálů. S náležitou péčí a údržbou budou vypadat krásně po mnoho let. 💛

Zpět do obchodu